Sari la conținut

Cel mai bun dedurizator de apa

5
(13)

In majoritatea cazurilor apa care vine la robinet e foarte dura, iar aici intervine un dedurizator de apa, care practic va ajuta sa economisiti pe termen lung. Un dedurizator elimina calcarul, excesul de minerale si magneziul din apa de la robinet, incat apa sa protejeze electrocasnicele, cum e masina de spalat rufe sau vase, dar si instalatia de incalzire, precum centrala si caloriferele.

Apa trecuta prin dedurizator ajuta si la sanatatea pielii sau a parului, multi nu stiu, dar daca va spalati cu apa dedurizata o sa imbunatatiti starea acestora. Ca sa nu va tin mult, am pregatit mai jos un top cu cele mai bune dedurizatoare apa disponibile acum.

statie dedurizator apa

Top cele mai bune dedurizatoare apa

Dedurizator Purifyo 26

Dedurizator apa Purifyo 26

Dedurizatorul Purifyo 26l este un produs potrivit pentru familiile mai numeroase, avand capacitatea de a deservi pana la 8 persoane. Are un rezervor de rasina schimbatoare de ioni de 26 litri si face fata la duritati ridicate si debite substantiale de apa.

Aparatul elimina duritatea apei, eliminand magneziul si calciul, contribuind la prevenirea acumularii de calcar in instalatii si electrocasnice. Aceasta conduce la o durata de viata extinsa a aparatelor de uz casnic, inclusiv a centralei, bateriilor si masinilor de spalat. Si nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca are consumabile accesibile – sarea tabletata pentru dedurizare si cartusul de retentie a sedimentelor.

Dispune de regenerare volumetrica, optimizand consumul de sare si energie in functie de duritatea apei. Utilizatorul poate alege manual ora regenerarii si monitoriza consumul zilnic de apa, debitul instant, precum si volumul disponibil. Acesta poate sustine simultan doar 5 robinete deschise si are o presiune a apei cuprinsa intre 2.5 si 8.6 bar.

Dedurizator BLUESOFT K100-VR34

Dedurizator apa BLUESOFT K100-VR34

Statia de dedurizare BlueSoft K100-VR34 este echipata cu valva de comanda Runxin si controlata de un sistem RX LED si are capacitatea de a furniza apa dedurizata pentru intreaga casa. Valva de comanda este rezistenta la uzura si coroziune si este dotata cu un procesor ultra-performant si memorie nevolatila, mentinand setarile chiar si in absenta curentului electric.

Design-ul este destul de simplu si permite instalarea in spatii restranse, iar rezervorul special de sare asigura un interval extins de functionare fara interventia beneficiarului. Functia de regenerare imediata sau intarziata, in functie de volumul consumat, aduce flexibilitate in gestionarea resurselor.

Statiile Bluesoft sunt dotate cu o vana By-pass inclusa si asigura o regenerare de siguranta la intervale predefinite prin functia Holiday, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor in instalatie. Are un debit de 2.00 mc/h si un continut de rasina de 25 litri, iar functionarea se adapteaza la temperaturi intre 4°C si 45°C, cu o presiune de lucru intre 2.2 si 6 bar.

Dedurizator apa Clack 25CV

Dedurizator apa Clack 25CV

Statia de dedurizare a apei Clack25CV vine dotata cu valva de comanda Clack V1CIDM, controlata atat dupa timp, cat si dupa volum, ce ofera performante superioare. Beneficiile includ regenerarea rasinii cationice in functie de timp si volumul de apa consumat, controlul parametrilor prin microprocesor, display electronic si memorie pentru setarile controller-ului.

Rezervolul de sare uscat contribuie la un consum minim ceea ce inseamna un raport bun intre consumul de sare si capacitatea de schimb iar valva de control Clack aduce imbunatatiri semnificative prin regenerarea in functie de timp si volum, precum si prin posibilitatea de setare individuala a fiecarei faze de regenerare. Functiile precum spalarea inversa suplimentara a rasinilor si afisarea detaliata a consumului de apa completeaza caracteristicile sale.

Aceasta statie de dedurizare ofera un debit de 2.5 mc/h si o capacitate de 25 litri de rasina si se adapteaza la temperaturi intre 4°C si 45°C, cu o presiune de lucru intre 2.2 si 6 bar. Standardele de calitate sunt respectate, cu limite maxime admise pentru mangan (50 µg/l), fier (200 µg/l), si duritate (50 DH).

Dedurizator 4-7pers, EWS 25

Dedurizator apa Expert Water EWS 25

Dedurizatorul EWS 25 Expert Water este inca un dedurizator de calitate care foloseste vana de comanda Clack. Este potrivit familiilor de 5 persoane avand o capacitate extinsa si autonomie mare. Ofera protectie pentru centrala, masina de spalat si vase, prevenind depunerile de calcar si pastrand obiectele sanitare si paharele fara pete.

Utilizeaza tehnologia rasinii cationice DOW, dedicata uzului alimentar si beneficiaza de o curatare automata eficienta in contra-curent cu saramura. Regenerarea volumetrica are loc la ora aleasa de utilizator, iar un microprocesor cu memorie non-volatila afiseaza volumele de apa si debitul lucru ce ajuta monitorizarea eficienta a performantelor.

Este un dedurizator ce promite economisirea pana la 70% mai multa sare pastilata in comparatie cu alte sisteme, fiind construit cu componente rezistente la depuneri, avand parti din plastic sau teflon care intra in contact direct cu apa. Are un debit maxim de 2.2 m3/h, si conexiuni de 1 inch si temperatura maxima de lucru de 49°C.

Statie de dedurizare (dedurizator) Ferroli Sweet Water 30

Dedurizator apa Ferroli Sweet Water 30

Statia de dedurizare Ferroli Sweet Water 30 are o capacitate de 30 litri si un debit de 3400 litri pe ora, este o statie ce utilizeaza principiul dedurizarii prin schimb de ioni, inlocuind ionii de calciu si magneziu cu ionii de sodiu echivalenti, rezultatul fiind o apa care reduce depunerile de calcar in tevi, pe fitinguri si robinete si imbunatateste si procesul tehnologic al instalatiilor.

Statiile Sweet Water sunt disponibile in diverse variante, eu am ales modelul de 30L dar exista si modele de 8L pentru familii mai mici ori 15L pentru familii medii, adaptandu-se nevoilor specifice tuturor. Statia are pompa de presiune inclusa iar presiunea maxima de lucru este de 8 bar si asigura functionarea optima a dispozitivului.

Oferte si promotii dedurizatoare apa

In mare parte cele de mai sus sunt cam cele mai bune dedurizatoare apa disponibile acum pe care le poti cumpara. Dar mai jos va las si doua magazine online dupa cum v-am obisnuit, incat sa verificati daca pe acestea exista oferte sau promotii la aceste produse, pentru ca e posibil sa prindeti un dedurizator apa la pret foarte bun.

Cum alegi cel mai bun dedurizator de apa

Apa de calitate e destul de importanta, si oricat am crede ca apa de la supermarket e buna in pet-uri, un dedurizator ofera apa mult mai buna, iar pentru a-l alege pe cel mai bun trebuie sa tineti cont de cativa factori, pentru ca dedurizatorul, desi asemanator cu un filtru de apa, are cateva caracteristici in plus.

  1. Capacitatea dedurizatorului: Aceasta trebuie sa fie in concordanta cu dimensiunea gospodariei tale si consumul de apa zilnic. Familiile mai numeroase, de exemplu, au nevoie de un dedurizator cu o capacitate mai mare care sa asigure o functionare eficienta si continua. Nu mergeti pe principiul ca luati unul mic si il folositi mai rar sau pe rand, pentru ca nu se rezuma doar la functionarea concomitenta a robinetilor, ci si la capacitatea lui de dedurizare, unul mic folosit la o familie numeroasa o sa necesite schimb de consumabile mai des.
  2. Metoda de dedurizare: Diferitele tehnologii, cum ar fi schimbul de ioni sau magnetismul, au avantaje si dezavantaje specifice dar in mare parte un dedurizator bazat pe schimbul de ioni este eficient pentru eliminarea calcarului si vine cu rezultate consistente. Este cel mai popular la momentul actual.
  3. Eficienta dedurizatorului: Trebuie sa alegi un produs care utilizeaza resursele in mod inteligent si economiseste sare in procesul de regenerare. Te intereseaza sa ai un produs care sa fie eficient si sa necesite cat mai putine consumabile incat sa amortizezi investitia si sa obtii cea mai buna apa.
  4. Functii suplimentare: Sunt dedurizatoare de paa care au functii precum afisaje electronice, functii de programare, sau chiar conectivitate smart, care pot adauga un nivel suplimentar de comoditate si control asupra dispozitivului.

Ce avantaje aduce un dedurizator de apa

Probabil unul dintre cele mai mari avantaje aduse de acest dispozitiv este capacitatea sa de a elimina mineralele nedorite din apa, cum ar fi calciul si magneziul, care contribuie la formarea depunerilor de calcar. Prin eliminarea acestor minerale, dedurizatorul previne depunerile de calcar pe aparatele electrocasnice, cum ar fi masinile de spalat sau boilerele, prelungind astfel durata lor de viata si reducand necesitatea interventiilor de intretinere. Apa dedurizata protejeaza si tevile si instalatiile sanitare de acumularea de depuneri nedorite.

Dar nu doar la asta ajuta, pentru ca e bun si pentru igiena personala, practic un dedurizator e montat la intrarea apei in locuinta, iar apa dedurizata o sa fie peste tot, inclusiv in baie, si apa dedurizata contribuie la imbunatatirea aspectului si sanatatii pielii si a parului, deoarece nu contine substante care sa le afecteze negativ.

dedurizator apa bun

Cea mai buna statie de dedurizare a apei

Functionarea unei statii de dedurizare apa pentru casa implica in principal procesul de schimb de ioni. Aceste statii au o rasina speciala, de obicei numita rasina cationica care este utilizata pentru a inlocui ionii de calciu si magneziu cu ioni de sodiu echivalenti. Procesul are loc in cadrul unui cilindru sau rezervor specific al statiei, unde apa dura intra si este supusa acestui schimb de ioni.

Sarea are si ea rolul ei, aceasta este adaugata in rezervor pentru a regenera rasina, eliminand ioni de calciu si magneziu din rasina si inlocuindu-i cu ioni de sodiu. Regenerarea se face in mod regulat, in functie de nevoile specifice ale statiei si de duritatea apei. Statiile de dedurizare moderne sunt dotate cu tehnologii avansate, cum ar fi microprocesoarele cu memorie non-volatila. Acestea permit programarea si controlul precis al proceselor, cum ar fi regenerarea rasinei, in functie de nevoile individuale ale utilizatorului.

Spre deosebire de variantele anterioare, noile statii de dedurizare sunt proiectate pentru a economisi resurse si utilizeaza cantitati optime de sare in procesul de regenerare, si asta contribuie la reducerea consumului si a costurilor asociate aducand eficienta in gestionarea resurselor.

Cel mai ieftin dedurizator de apa si cat de bun e

Daca vorbim de modelele ieftine, eficienta acestora poate sa difere semnificativ in functie de pret pentru ca un dedurizator de apa considerat eficient si fiabil incepe de la peste 1500 de lei. Optiunile mai accesibile pot sa ofere o dedurizare minimala sau sa aiba o durata de viata mai scurta, ceea ce face ca investitia intr-un dedurizator mai scump sa fie justificata pe termen lung. Dedurizatoare extrem de ieftine pot sa nu ofere aceeasi performanta in eliminarea eficienta a calciului si magneziului din apa sau sa necesite o regenerare mai frecventa si asta poate conduce la costuri suplimentare si la o eficacitate redusa in timp.

In cazul in care doriti un dedurizator ieftin trebuie sa fiti atenti foarte bine la recenzii si la specificatii, astfel incat acesta corespunde cerintelor individuale ale gospodariei. Tineti cont de specificatii precum capacitatea de dedurizare, tipul de tehnologie utilizata si consumul de sare necesar pentru regenerare deoarece acestea sunt aspecte foarte importante de luat in considerare.

Desigur, in alegerea unui dedurizator de apa trebuie sa tina cont si de bugetul disponibil, dar este important sa fie constient ca uneori calitatea si durabilitatea necesita o investitie initiala mai mare. Un dedurizator de calitate ofera de obicei un echilibru intre eficienta, durabilitate si functionalitati avansate, si ofera o calitate a apei foarte buna.

Cel mai bun dedurizator apa potabila

Procesul de dedurizare nu face apa potabila in sensul de a o steriliza sau de a o trata impotriva microorganismelor, ci acesta se concentreaza pe reducerea continutului de minerale dure, cum ar fi calciul si magneziul. Functionarea unui dedurizator de apa se bazeaza in principal pe procesul de schimb de ioni care are loc intr-un rezervor special in care se afla o rasina cationica. Atunci cand apa dura trece prin aceasta rasina, ioni de calciu si magneziu sunt inlocuiti cu ioni de sodiu, transformand astfel apa dura in apa mai moale.

Desi dedurizatoarele imbunatatesc calitatea apei din punct de vedere al gustului si al efectului asupra echipamentelor, ele nu au capacitatea de a steriliza apa. Pentru a face apa potabila in sensul de a o face sigura pentru consum, este necesar sa se utilizeze alte tehnologii, cum ar fi filtrele microbiene sau sistemele de purificare care indeparteaza bacteriile si contaminantii microbiologici.

statie dedurizare apa

Parerea mea despre dedurizatorul de apa si ce recomand

Din punctul meu de vedere un dedurizator de calitate este o investitie care aduce economii in timp, si sa va explic si de ce. Practic, noi inlocuim electrocasnicele precum boilerul, masina de spalat sau centrala pentru ca se deterioreaza in timp, iar la acestea cel mai mare inamic e apa dura, care mananca practic din ele. Cu un dedurizator scapam de apa dura si automat protejam electrocasnicele care or sa reziste mai mult in timp si in asa fel economisim si noi bani. Simplu, nu?

Totodata, dedurizatorul ne scapa si de problema cu apa care lasa zoaie pur si simplu pe pahare, cani, sau alte vase din casa. Si totodata, apa dedurizata, apa mai moale sa-i zic asa, ajuta mult la igiena personala, ajuta la ingrijirea pielii si a parului, pentru ca apa dura nu afecteaza doar electrocasnicele, ci si igiena, lucruri pe care multi nu le stiu.

Ca si recomandari, eu am luat si am testat modelul Purifyo 26 pe care il am acum montat si mi se pare ca e un raport calitate pret foarte bun. Dar in schimb, cel mai bun dedurizator de apa este Expert Water EWS 25 care ofera mai multe beneficii si are o eficienta sa zic mai mare putin fata de cel luat de mine. Iar ca optiuni mai de buget, pentru cei care vor sa investeasca mai putin dar vor si ceva calitate, recomand BLUESOFT K100-VR34.

Intrebari frecvente despre dedurizatoarele de apa

Pot folosi dedurizatorul de apa in intreaga casa?

dedurizator apa purify

Da, dedurizatoarele de apa pot fi utilizate in intreaga casa pentru a asigura o sursa constanta de apa moale in fiecare robinet. Toate aparatele electrocasnice, instalatiile sanitare, inclusiv dusurile si baile, beneficiaza de apa dedurizata, contribuind la prelungirea duratei lor de viata si imbunatatirea eficientei. Utilizarea dedurizatorului in intreaga casa ofera un confort sporit si protejeaza echipamentele de efectele negative ale apei dure, asigurand o experienta mai placuta in utilizarea apei in toate aspectele gospodariei.

Un dedurizator face apa potabila?

Dedurizatoarele nu fac apa potabila in sensul de a o steriliza sau de a o trata impotriva bacteriilor. Functia principala a unui dedurizator este sa reduca continutul de minerale dure, cum ar fi calciul si magneziul, prin procesul de schimb de ioni. Apa devine mai moale si previne depunerile de calcar in instalatii si echipamente. Pentru a face apa potabila din punct de vedere microbiologic, este necesar sa se recurga la alte metode de purificare, cum ar fi filtrele microbiene sau sistemele de tratare a apei destinate eliminarii

Pot folosi un dedurizator concomitent cu un filtru de apa potabila?

dedurizator apa bluesoft

Da, puteti utiliza un dedurizator de apa in tandem cu un filtru de apa potabila pentru a beneficia de multiple avantaje. Dedurizatoarele elimina mineralele dure, cum ar fi calciul si magneziul, imbunatatind calitatea apei din punct de vedere al duritatii. Pe de alta parte, filtrele de apa potabila se concentreaza pe eliminarea contaminantilor chimici, bacteriilor si particulelor mici din apa, asigurandu-va ca aceasta este sigura si potabila. Utilizarea ambelor dispozitive va contribui la furnizarea unei surse de apa curata, sanatoasa si placuta la gust in gospodarie.

Cum influenteaza dedurizarea apei pielea si parul?

Dedurizarea apei poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii pielii si a parului. Apa dura contine niveluri ridicate de minerale precum calciu si magneziu, care pot lasa depuneri pe piele si par, contribuind la uscarea si iritarea acestora. Prin utilizarea unui dedurizator, aceste minerale dure sunt indepartate, permitand apei sa curga mai lin si sa patrunda mai usor in piele si par iar dedurizarea poate contribui la o piele mai hidratata, mai putin predispusa la iritatii, si la un par mai moale, fara reziduuri inestetice.

Pot folosi dedurizatorul de apa si in sistemul meu de incalzire, in centrala?

dedurizator apa profesional

Da, dedurizatoarele de apa pot fi utilizate cu succes in sistemele de incalzire, adica in centrala. Eliminarea mineralelor dure ajuta si aici la prevenirea formarii depunerilor de calcar in conducte si in componentele sistemului de incalzire iar utilizarea unui dedurizator in sistemul de incalzire centrala ajuta la mentinerea eficientei acestuia si prelungirea duratei de viata a echipamentelor.

Dedurizatoarele de apa sunt potrivite pentru orice tip de apa?

Dedurizatoarele de apa sunt potrivite pentru tratarea apei dure, care contine concentratii semnificative de calciu si magneziu. Aceste dispozitive sunt eficiente in imbunatatirea calitatii apei in locuinte si pot fi folosite cu succes in majoritatea zonelor geografice. Dar inainte de a alege un dedurizator, este recomandat sa se testeze nivelul de duritate al apei din regiunea respectiva. In unele cazuri, continutul mineral al apei poate varia, iar acest aspect poate influenta eficacitatea dedurizatorului.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 5 / 5. Voturi: 13

Nu sunt voturi pana acum