Sari la conținut

Cel mai bun aparat de muls

5
(10)

Odata cu avansarea tehnologiei putem spune ca s-a modernizat destul de mult agricultura, iar un aparat de muls, zis si mulgatoare, poate usura foarte mult sarcinile fermierilor, deoarece acesta automatizeaza procesul de muls si asigura o extragere de lapte eficienta fara a provoca vreun fel de disconfort animalelor.

Bineinteles, ca la orice produs, si cand ne cumparam o mulgatoare trebuie sa avem grija sa fie calitativa, de aceea am pregatit un top cu aparate de muls – mulgatoare, in care gasiti cele mai bune aparate disponibile acum pe piata. Am adaugat inclusiv aparate de muls vaci, dar si aparate de muls oi si capre, incat sa acopar toate categoriile.

aparat de muls

Top cele mai bune aparate de muls – mulgatoare

Mulgatoare Ruris Fagaras 901

Mulgatoare vaci cu 2 posturi Ruris Fagaras 901

Mulgatoarea Ruris Fagaras Lact 901 are doua posturi si doua bidoane din aluminiu, cu o capacitate totala de 60L (2x30L) cu o aplicabilitate optima pentru un numar cuprins intre 14 si 28 de bovine. Acest aparat de muls utilizeaza un tanc de 18 litri, protejat antistatic, pentru a forma vacuumul. Acest tanc echilibreaza presiunea si mentine un regim constant de pulsatii.

Dispune de doua unitati de muls, cu o productivitate de 8-10 vaci pe ora. Motorul electric de 550 W, viteza de rotatie de 1450 rpm, si capacitatea pompei de vacuum de 200 l/min sunt doar cateva dintre aspectele care subliniaza performanta acestui dispozitiv.

Toate mulgatoarele Ruris sunt echipate cu manson din material Lax pe fiecare post, avand rolul de a stimula si creste productia de lapte.

Aparat de muls oi si capre AM T130 AL PS

Aparat de muls oi si capre cu 2 posturi AM T130 AL PS

Gardelina este un aparat de muls dedicat ovinelor si caprinelor si este adaptat pentru a mulge simultan doua animale. Are un bidon de 30 de litri din aluminiu si un grup colector prevazut cu masoane siliconate. Aparatul promite o experienta de mulgere simpla si ergonomica.

Aparatul dispune de paleti din grafit, cu dimensiuni de 70x43x4.9, si beneficiaza de un sasiu vopsit antistatic ce ii ofera durabilitate si functionalitate in diverse conditii de utilizare. Are un tanc de vacuum de 18 litriechipat cu perii scurte si lungi incat sa se adapteze nevoilor specifice ale procesului de mulgere.

Aparat de muls vaci cu 1 post VEPEMIR 

Aparat de muls vaci cu 1 post VEPEMIR 

Aparatul de muls VEPEMIR este o solutie buna pentru gospodariile si fermele de mici dimensiuni care au nevoie de o mulgatoare eficienta. Acest aparat vine cu un singur post de mulgere si un bidon de aluminiu de 25 de litri si este conceput pentru a mulge aproximativ 10 vaci pe ora.

Este simplu de asamblat si de utilizat, dar si de intretinut, si va ofera o mulgere automatizata care reduce considerabil timpul necesar pentru aceasta activitate. Pompa de vacuum, regulatorul si pulsatorul sunt adaptate pentru a mentine un vid constant si pentru a regla frecventa pulsarii intr-un mod care sa protejeze sanatatea ugerului animalelor.

Aparate de muls vaci - 2 posturi / AM 240 INOX IC

Aparate de muls vaci cu 2 posturi AM 240 INOX IC

Aparatul de muls vaci Gardelina este fabricat in Romania, si este un produs de calitate ce ofera o eficienta foarte buna. Are doua posturi de mulgere si este echipat cu un bidon din inox de 40 de litri si un grup colector cu pahare, totul realizat din inox durabil. Motorul electric de 0.55KW/0.75CP are o viteza de rotatie de 1420 RPM si ofera aparatului forta necesara pentru a face fata cerintelor unei mulgatori eficiente.

Mulgatoarea are o apacitate de mulgere cuprinsa intre 16 si 20 de bovine pe ora si se evidentiaza prin performanta si productivitate. Paletii din grafit, cu dimensiuni de 70x43x4.9, si sasiul vopsit antistatic asigura durabilitate in timp si o functionare optima.

Aparat de muls ovine caprine T 230 IN PS cu motor termic

Aparat de muls ovine caprine T 230 IN PS cu motor termic

Aparatul de muls pentru oi si capre de la Gardelina este echipat cu doua posturi de mulgere si un bidon de 30 de litri din inox. Grupul colector are mansoane de silicon ce contribuie la confortul animalelor in timpul procesului de mulgere.

Aceasta mulgatoare vine cu un motor puternic de 5.5 cai putere de la Honda, alimentat cu benzina si un rezervor de 5 litri, fiind o mulgatoare gandita pentru a oferi performanta si fiabilitate unde nu se dispune de curent electric. Are un debit de 180 de litri pe minut si o capacitate de mulgere intre 20 si 25 de ovine pe ora.

Paletii sunt din grafit, cu dimensiuni de 70 x 43 x 4.9 mm, si sasiul este vopsit antistatic.

Oferte si promotii mulgatoare

Produsele de mai sus sunt cele mai bune aparate de muls, dar daca doresti sa vezi si altele, iti las mai jos doua magazine online care ofera promotii frecvente la mulgatoare. Tine cont sa iei un produs calitativ si de la un brand de incredere.

Cum alegi cel mai bun aparat de muls vaci si oi

Pentru o productie eficienta de lapte, ai nevoie de o mulgatoare buna, si pentru a alege una trebuie sa ai cateva cunostinte despre cum functioneaza si cu ce vin acestea, de aceea mai jos iti las cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi un aparat de muls, fie ca vorbim de un aparat de muls vaci fie oi.

  1. Numarul de posturi: Aici trebuie sa evaluam dimensiunea turmei noastre si ritmul de productie a laptelui pentru a alege un aparat care sa se potriveasca volumului nostru de munca si necesitatilor de mulgere. Daca ai mai mult de 2 animale, poti sa alegi un aparat de muls cu 2 sau mai multe posturi, unde vorbim de cateva zeci, cu siguranta o sa fie nevoie de mai multe aparate de muls, dar daca folositi doar la un singur animal, o mulgatoare cu 1 post e de ajuns.
  2. Materialele bidonului si grupului colector: Materialele precum inoxul sau aluminiul sunt preferate pentru durabilitatea si igiena pe care le ofera deoarece un bidon inoxidabil de capacitate potrivita si un grup colector ergonomic cu manson de silicon pot face diferenta in eficienta procesului de mulgere. E bine sa luati un aparat cu inox si din cauza ca daca luati de plastic e posibil sa fie lovite prin grajd de animale si sa se sparga, ori sa fie scapate.
  3. Motorul si puterea: Este recomandat sa alegem un motor cu putere suficienta pentru a face fata cerintelor, iar in cazul in care doriti sa folositi aparatul la o stana sau in zone unde nu aveti energie electrica sau generator, un motor termic poate sa se dovedeasca o alegere mult mai practica si eficienta. Aici depinde foarte mult si de preferinte, pentru ca personal nu as rezista in zgomotul unuia termic si as prefera oricand electric.
  4. Debitul pompei de vacuum: Acesta influenteaza ritmul de mulgere si eficienta intregului sistem.Frecventa pulsatorului si capacitatea de reglare a vacuumului sunt detalii care contribuie la confortul animalelor si la randamentul procesului de mulgere.
mulgatoare vaca

Cele mai bune mulgatoare

Mulgatoarele contribuie semnificativ la procesul de extragere a laptelui de la animalele domestice, precum vacile, oi sau capre. Aceste echipamente au evoluat foarte mult, de la variantele manuale la cele automatizate, aducand beneficii semnificative in eficienta si igiena productiei lactate. Rolul fundamental al mulgatoarelor este colectarea laptelui intr-un mod eficient si fara a stresa animalele incat fermierii sa poata obtine productii consistente de lapte, sporind astfel rentabilitatea si sustenabilitatea exploatatiilor lor. Mulgatoarele fac procesul de mulgere mai rapid si mai controlat.

Aparate de muls vaci

Un aparat de muls pentru vaci trebuie sa respecte nevoile specifice ale animalelor iar primul aspect care cred ca este si cel mai important, este confortul vacilor in timpul procesului de mulgere. Aparatul trebuie sa ofere o platforma ergonomica si sigura pentru ele incat sa minimizeze stresul si disconfortul. Aparatele moderne de muls vaci trebuie sa permita mulgerea unui numar optim de vaci intr-un interval de timp rezonabil ceea ce inseamna ca trebuie sa ofere o productivitate ridicata, contribuind astfel la eficientizarea intregului proces de productie de lapte in cadrul fermei.

Aparatele de muls vaci trebuie sa fie proiectate astfel incat sa permita o curatare si o dezinfectare usoara si eficienta dupa fiecare utilizare. Prevenirea contaminarii laptelui cu bacterii sau impuritati este foarte importanta pentru asigurarea calitatii produselor lactate obtinute. Un aparat de muls modern este si usor de utilizat, astfel incat fermierii sa poata opera echipamentul fara dificultati semnificative. Functionalitatile automate si interfata intuitiva contribuie la simplificarea procesului de mulgere si la cresterea eficientei muncii.

Aparate de muls oi si capre

Aparatul de muls oi si capre este ceva mai diferit fata de cel pentru vaci, iar eficienta este adaptata la numarul si ritmul mai rapid al acestor animale in comparatie cu vacile. In general aparatele de muls pentru oi si capre sunt proiectate pentru a gestiona un numar mai mare de animale pe unitate de timp, iar tinand cont ca majoritatea fermierilor au si stane care sunt alimentate pe generator iar curentul este ceva ce trebuie pastrat, sunt aprate de muls oi si capre care vin cu motoare termice pe benzina pentru o eficienta mai rapida.

Aparatele de muls vaci nu se pot folosi si la oi si capre, pentru ca spre deosebire de vaci, care au un uger mai mare si mai voluminos, oile si caprele au dimensiuni mai reduse ale ugerului iar pentru a asigura o mulgere eficienta si confortabila, posturile trebuie sa fie adaptate la aceste particularitati anatomice.

aparat de muls bun si calitativ

Cel mai ieftin aparat de muls

Aparatele de muls ieftine sunt disponibile pe piata si acestea sunt destul de cautate de unii fermieri sau gospodari care isi doresc un echipament simplu si economic. Ceea ce trebuie sa se aiba in vedere este ca un aparat de muls ieftin poate sa vina cu anumite compromisuri. Mai exact, acesta ar putea avea o constructie mai simpla si mai putin robusta comparativ cu modelele mai scumpe. Materialele utilizate si nivelul de detaliu in productie pot fi reduse pentru a reduce costurile de fabricatie.

Este posibil ca un aparat de muls ieftin sa ofere doar un singur post de mulgere, lucru care inseamna ca procesul de mulgere va avea o capacitate mai mica in comparatie cu aparatele cu mai multe posturi, facandu-l potrivit in special pentru ferme sau gospodarii mai mici cu un numar limitat de animale. Daca aveti mai multe animale o sa dureze ceva mai mult, pentru ca nu puteti sa mulgeti doua in acelasi timp.

Aparatele de muls ieftine pot sa nu ofere aceleasi functii precum automatizare extinsa sau materiale de calitate superioara. Dar chiar si asa, pentru anumite situatii si nevoi bugetare restranse, aceste aparate pot sa fie o solutie practica si accesibila iar fermierii ar trebui sa fie constienti de limitarile acestor modele si sa se asigure ca aleg echipamentul care se potriveste cel mai bine cerintelor specifice ale fermei sau gospodariei lor.

Parerea mea despre mulgatoare si ce recomand

Eu cred ca aceste aparate au revolutionat destul de mult zootehnia, s-au dus vremurile cand trebuia sa le mulgi manual sau sa folosesti aparate manuale de muls. Acum au avansat foarte mult dispozitivele si fermierii pot sa produca mult mai mult fiind asistati de tehnologie, cred ca aceste aparate or sa fie in continua dezvoltare si poate peste cativa ani or sa apara mulgatoare si mai performante.

La tara am un vecin care se ocupa cu agricultura si cresterea animalelor, zootehnie in general, si mereu cand merg pe la el ne mai dam in vorba de tehnologiile ce apar si ce metode se folosesc mai nou in agricultura. Acum cateva luni m-a pus sa ii caut o mulgatoare, deoarece el are 4 vaci si sa le mulga la mana era destul de dificil. Am comandat atunci un model cu 2 posturi, destul de accesibil zic eu, l-a testat vreo 2 saptamani si m-a sunat ca mai vrea una fiind foarte multumit.

Daca va intrebati ce model am comandat, aceasta este Mulgatoarea Ruris Fagaras 901 care vine de la brandul Ruris si din ce am observat de-a lungul anilor in recenziile facute de mine dar si in timp ce ma documentam pe produse similare, este o marca destul de cautata la noi, ceea ce inseamna ca ofera calitate destul de buna. Exista bineinteles mai multe modele, eu am recomandat ce am testat noi, de aceea am pus-o si pe primul loc, insa puteti sa luati si aparate de muls pentru oi si vaci precum Garedlina AM T130 AL PS iar pentru cei care vor ceva mai sofisticat, pe magazinele lasate de mine gasiti si mulgatoare cu 3,4 sau chiar 6 posturi de mulgere.

Intrebari frecvente despre aparatele de muls (mulgatoare)

Care sunt avantajele utilizarii unui aparat de muls?

aparat de muls ruris

Utilizarea unui aparat de muls automatizeaza si eficientizeaza operatiunea de mulgere, contribuind la sporirea productivitatii fermei. Aparatul de muls asigura o extragere completa si igienica a laptelui, reducand efortul fizic al fermierului si minimizand stresul asupra animalelor. Prin controlul precis al vacuumului si a altor parametri, se obtine un proces de mulgere consistent, contribuind astfel la calitatea superioara a laptelui. De asemenea, aparatul permite gestionarea mai eficienta a timpului, permitand fermierilor sa gestioneze un numar mai mare de animale intr-un interval mai scurt. Prin aceste avantaje, aparatul de muls devine un instrument esential in cresterea eficientei si rentabilitatii in sectorul lactic.

Care sunt diferentele intre aparatele de muls destinate vacilor, oilor si caprelor?

Aparatele de muls se diferentiaza in functie de anatomia specifica si nevoile specifice ale fiecarei specii. Aparatele pentru vaci sunt proiectate sa gestioneze un uger mai voluminos si o capacitate de productie mai mare de lapte. Cele destinate oilor si caprelor au posturi mai mici, adaptate dimensiunilor reduse ale ugerului acestor animale. Structura si forma posturilor sunt concepute in mod specific pentru a asigura o pozitionare corecta si stabila a mameloanelor. Sistemele de mulgere pentru oi si capre sunt adesea mai mobile si mai usor de manevrat, tinand cont de comportamentul mai agil al acestor animale in timpul procesului de mulgere.

De ce unele aparate de muls au un singur post, in timp ce altele au mai multe?

aparat de muls oi si capre

Numarul de posturi la aparatele de muls variaza in functie de necesitatile specifice ale utilizatorilor si tipul de animale pentru care sunt destinate. Aparatele cu un singur post sunt adesea preferate in gospodariile mici sau in cazul in care cantitatea de lapte prelucrata nu necesita o mulgere simultana mai mare. Aceste modele pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar si mai usor de utilizat in situatii cu un numar redus de animale.I ar aparatele cu mai multe posturi sunt concepute pentru fermele sau exploatatiile agricole cu un numar mai mare de animale, permitand mulgerea simultana a mai multor exemplare si optimizand astfel eficienta si productivitatea procesului de mulgere.

Cum se efectueaza intretinerea si curatarea regulata a unui aparat de muls?

Dupa fiecare sesiune de mulgere, este recomandat sa demontati si sa curatati componentele care intra in contact cu laptele, cum ar fi mansoanele si mamaligile. Utilizati solutii de curatare specifice, evitand substante care pot deteriora materialul. Verificati si curatati filtrele pentru a preveni blocarea si asigura un flux constant de lapte. Trebuie sa respectati programul de intretinere recomandat de producator, care poate include verificarea si inlocuirea periodica a pieselor uzate, precum si lubrifierea componentelor mobile. O atentie speciala acordata curatarii si igienei contribuie la prevenirea contaminarii laptelui si mentinerea sanatatii animalelor.

Cu ce ajuta tehnologiile moderne, precum pulsatoarele si reglajul automat al vacuumului, performanta aparatului de muls?

aparat de muls 2 posturi

Pulsatoarele si reglajul automat al vacuumului reprezinta tehnologii moderne necesare in imbunatatirea performantei aparatelor de muls. Pulsatoarele regleaza frecventa si durata ciclurilor de mulgere, simuland astfel procesul natural de supt al vitelor si la stimularea fluxului de lapte si la prevenirea stresului excesiv asupra ugerului animalelor. Reglajul automat al vacuumului ajusteaza nivelul de vid in functie de nevoile individuale ale fiecarui animal, aspect care nu doar optimizeaza procesul de mulgere, ci si asigura confortul si sanatatea animalelor, contribuind la o productie eficienta si la calitatea superioara a laptelui.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 5 / 5. Voturi: 10

Nu sunt voturi pana acum