Sari la conținut

Cea mai buna tigaie wok

5
(16)

O tigaie wok este acea tigaie in forma de bol, adanca, cu margini inalte, in care gatim diverse preparate. Acest tip de tigaie este destul de des utilizata si se diferentiaza fata de o tigaie de clatite sau o tigaie grill, despre care am scris separat. O tigaie wok buna trebuie sa vina cu o distributie de caldura uniforma, sa se incalzeaza rapid si foarte important, sa fie construita din materiale de calitate.

Deoarece sunt o gramada de tigai wok pe piata, am facut o selectie si am format un top cu cele mai bune tigai wok disponibile la noi pe magazinele online, incat sa alegeti o tigaie care sa respecte conditiile enumerate mai sus.

tigaie wok

Top cele mai bune tigai wok

Tigaie wok cu capac BergHOFF Stone

Tigaie wok cu capac BergHOFF Stone

Tigaia Wok BergHOFF Stoneare un diametru de 28 de centimetri, este fabricata din aluminiu turnat si asigura o distributie eficienta si uniforma a caldurii, garantand astfel succesul oricarui preparat. Stratul antiaderent de inalta calitate transforma gatitul intr-o placere si va permite pregatiti mancaruri gustoase cu o cantitate minima de ulei si facilitand curatarea ulterioara.

Manerul fenolic este prevazut cu insertie din silicon care asigura o priza confortabila si sigura iar capacul transparent din sticla vine cu o functionalitate practica, incorporand o functie de strecurare si un suport pentru lingura pentru o experienta bucatarie mai simpla si mai placuta.

Tigaie wok Tefal XL Force

Tigaie wok Tefal XL Force

Tigaia Wok Tefal XL Force are un diametru generos de 28 de centimetri si vine dotata cu inovatii de ultima generatie. Invelisul antiaderent este foarte rezistent si aduce un plus de durabilitate si usurinta in curatare si automat va permite sa pregatiti preparate precum legumele cu carne la tigaie sau taitei, fara griji legate de lipirea ingredientelor.

Tehnologia THERMO-SIGNAL asigura mereu rezultate perfecte, indicand momentul optim pentru inceperea gatitului iar forma si adancimea tigaii fac din XL Force alegerea ideala pentru preparatele pentru intreaga familie. Fie ca pregatiti pui cu legume gratinate sau retete asiatice, aceasta permite o amestecare perfecta.

Tigaie wok Berlinger Haus Aquamarine Edition

Tigaie wok Berlinger Haus Aquamarine Edition

Tigaia Wok Berlinger Haus Aquamarine Edition are un diametru de 30 de centimetri si o capacitate de 4.8 litri si este fabricata din aluminiu forjat cu un perete gros ce ofera o rezistenta sporita in timp. Stratul de marmura antiaderent cu 3 straturi aduce o eficienta ridicata facilitand gatitul si curatarea ulterioara iar manerul ergonomic Soft-touch adauga confort in utilizare.

Designul exterior este metalizat iar tigaia este si practica, putand fi agatata pentru economisirea spatiului. Beneficiaza de un protector gratuit si este lipsita de substante precum PFOA, plumb sau cadmiu.

Tigaie wok profesionala, K&K, Otel carbon

Tigaie wok profesionala K&K din otel carbon

Aceasta tigaie work este ceva mai mare deoarece are un diametru de 35 de centimetri si vine cu capacitatea sa de a se incalzi rapid si de a distribui uniform caldura, facilitand prepararea autentica a mancarurilor „stir-fry”. Este fabricata din otel carbon trecut printr-un proces special de ardere, creand un subtire strat de carbon care protejeaza suprafata tigaii impotriva ruginii si impiedica lipirea alimentelor.

Otelul carbon este un material robust, iar prin ingrijire corespunzatoare si depozitare adecvata, wok-ul isi mentine proprietatile antiaderente pentru o perioada indelungata

Tigaie Wok Tefal Simple Cook

Tigaie Wok Tefal Simple Cook

Tigaia Wok Tefal Simple Cook este o versiune mai ieftina de la Tefal. Are un diametru de 28 de centimetri si este de asemenea dotata cu tehnologii inovatoare. Invelisul antiaderent, atat la interior, cat si la exterior, ofera o experienta de curatare fara efort iar forma sa suficient de adanca este ideala pentru pregatirea generoasa a preparatelor pentru intreaga familie.

Si aceasta tigaie are tehnologia Thermo-Signal, un indicator ce devine intens rosu cand temperatura atinge punctul optim de gatire, garantand textura, culoare si aroma perfecte pentru fiecare preparat. Invelisul antiaderent din titan este extrem de rezistent la zgarieturi.

Oferte si promotii tigai wok

Sunt multe modele de tigai wok pentru ca sunt foarte cautate de catre cumparatori. De exemplu, tefal au cel putin 6 modele gasite de mine, insa eu am pus doar doua in lista pentru ca am vrut sa aleg ceva raportat bine la calitate pret. In orice caz, mai jos va las si cateva magazine online care au oferte si promotii la tigai wok si unde puteti sa gastiti tigai wok la pret foarte bun.

Cum alegi cea mai buna tigaie wok

O tigaie wok buna te poate scuti de mult efort in bucatarie prin simplu fapt ca iti usureaza timpul de gatit si iti ofera facilitati precum invelisul antiaderent care nu lipseste sau tehnologiile precum cea de la tefal care se inroseste cand e calda uniform. Daca doresti o tigaie buna intai de toate trebuie sa te uiti la materialul din care e fabricata, iar otelul carbon este preferat de catre cei pasionati de gatitul asiatic autentic, deoarece acesta retine caldura si permite prepararea mancarurilor in stil „stir-fry”. Tigaile din fonta sunt la fel de bune si sunt apreciate pentru capacitatea lor de a mentine temperatura constanta, fiind ideale pentru gatitul lent dar si optiunile moderne cu invelisuri antiaderente din titan sau ceramic ori aluminiu ofera usurinta in curatare si necesita mai putin ulei in procesul de gatire.

Dimensiunea tigaii wok este la fel de importanta pentru ca o tigaie wok mai mare este potrivita pentru gatitul pentru mai multe persoane, in timp ce una mai mica poate fi ideala pentru uz casnic sau pentru bucatarii cu spatiu limitat. Forma adanca a wok-ului este utila pentru amestecarea usoara a ingredientelor, in timp ce un maner ergonomic ofera confort in timpul procesului de gatire. Un aspect aditional care merita atentie este capacitatea tigaii wok de a rezista zgarieturilor si uzurii in timp. Eu recomand sa va uitati in magazine la modele durabile, cu materiale de inalta calitate si tratamente speciale care prelungesc durata de viata a produsului.

Ce poti sa gatesti intr-o tigaie wok

O tigaie wok de calitate ofera o paleta variata de optiuni pentru gatit si poate fi vazuta nu doar ca o tigaie obisnuita, ci ca un instrument capabil sa abordeze diferite tehnici de gatit si sa pregateasca o gama larga de mancaruri delicioase. Una dintre cele mai populare tehnici de gatit intr-un wok este stir-frying-ul. Acesta este un proces rapid de gatire la temperaturi inalte care pastreaza prospetimea ingredientelor, mentinandu-le crocantetea si textura. Stir-fry-ul este perfect pentru legume, carne sau fructe de mare, fiind o metoda ideala pentru a conserva nutrientii si a obtine arome intense.

Gatitul la aburi este o alta metoda minunata intr-un wok iar prin adaugarea unui strop de apa si folosind un capac, poti pregati legume crocante, carne suculenta sau peste delicat. Aceasta metoda mentine proprietatile nutritive ale alimentelor, fara a adauga ulei sau grasimi suplimentare. Totodata, prajirea si prajirea adanca sunt alte tehnici de gatit la care wok-ul se preteaza foarte bine. Intrucat peretii sai sunt inclinati, uleiul se aduna in partea de jos, permitand prepararii alimentelor intr-o cantitate mai mica de grasime.

Datorita capacitatii sale de a retine caldura si de a distribui uniform temperaturile, wok-ul este ideal si pentru gatitul la foc mare iar aceasta metoda este perfecta pentru a gati rapid, sigiland aromele si sucurile in ingredientele tale. Wok-ul este flexibil, putand fi folosit pe orice sursa de caldura, de la aragaz la grill sau chiar la cuptor.

tigaie wok de calitate

Cea mai buna tigaie wok profesionala

O tigaie wok profesionala trebuie sa ofere durabilitate si rezistenta si in general sa fie connstruita din materiale de inalta calitate, precum otelul carbon sau aluminiul forjat fiindca aceasta trebuie sa reziste la uzura si sa suporte temperaturi ridicate, esentiale pentru tehnici avansate de gatit. Performanta termica eficienta asigura gatitul uniform al ingredientelor, evitand arderea sau lipirea acestora iar aceasta este esentiala pentru a obtine texturi si arome perfect echilibrate in preparatele culinare complexe.

Invelisul antiaderent de inalta calitate este un alt criteriu important pentru o tigaie wok profesionala pentru ca faciliteaza procesul de gatit, permitand utilizatorului sa lucreze cu cantitati minime de ulei si sa obtina rezultate impecabile in ceea ce priveste alunecarea ingredientelor si curatarea ulterioara, si totodata, manerele rezistente la caldura si designul ergonomic sunt caracteristici suplimentare esentiale pentru o manipulare confortabila si sigura in timpul procesului de gatit intens fiindca permit bucatarului sa manevreze cu usurinta tigaia wok, chiar si in conditii de stres termic.

Cea mai ieftina tigaie wok

Daca ne dorim o tigaie wok ieftina trebuie sa fim atenti la anumite aspecte care sa ne asigure ca facem o alegere rationala si practica, chiar si intr-un buget restrans. Desi pretul este un factor esential, nu ar trebui sa facem compromisuri majore in ceea ce priveste performanta si durabilitatea tigaii. Pentru inceput materialul din care este fabricata tigaia wok este cel mai important iar optiunile mai accesibile pot include aluminiul sau otelul, care pot sa ofere performante acceptabile pentru utilizarea zilnica.

O tigaie wok ieftina ar trebui sa aiba un strat antiaderent de calitate care sa faciliteze gatitul si curatarea ulterioara dar este bine sa avem in vedere ca straturile antiaderente pot avea o durata de viata mai limitata in comparatie cu cele din gama superioara. Manerele rezistente la caldura si designul ergonomic sunt alte detalii importante chiar si in cazul unei tigai mai ieftine, manerele ar trebui sa ofere o prindere sigura si confortabila pentru a evita riscul de accidente in timpul gatitului.

tigaie wok calitativa

Parerea mea despre tigaia wok si ce tigaie recomand

O tigaie wok e necesara in orice bucatarie, eu personal am cumparat o tigaie wok in care imi fac sincer sa fiu, cartofi prajiti atunci cand am pofta, pentru ca ies foarte buni si deliciosi. Am incercat sa gatesc mai multe feluri de mancare si pana acum au iesit toate bune, dar cred ca e foarte important si faptul ca majoritatea tigailor wok au constructia in asa fel incat sa ofere distribuirea uniforma a caldurii si fiind dotate cu invelis antiaderent permit gatirea fara probleme a multiplelor alimente.

Recomand sa luati o tigaie in functie de ce nevoi aveti, daca doriti sa preparati mai multe alimente in ea, daca doriti cantitati mari. Eu personal am cumparat tigaia Tefal XL Force care pana acum a fost super ok, nu s-a deteriorat si mancarea dupa cum am spus iese foarte buna. Exista si tigai mai performante precum BergHOFF Stone sau mai ieftine precum cea de la Tefal Simple Cook care se prezinta ca un produs destul de calitativ, pentru ca in general produsele Tefal, mai ales tigaile, sunt foarte calitative si bune.

Cele mai populare tipuri de tigai wok

Prin tipuri ma refer in general la materialele folosite, mai jos o sa va prezint care sunt acestea si cu ce avantaje si dezavantaje vine fiecare.

Tigaie wok din otel carbon

Otelul carbon este cunoscut pentru conducerea eficienta a caldurii, permitand o distributie uniforma si rapida, esentiala in gatitul asiatic autentic iar un avantaj bun al acestui material este capacitatea sa de a atinge temperaturi inalte, esentiale pentru preparatele stir-fry si alte tehnici de gatit specifice. Totusi, o tigaie wok din otel carbon necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste intretinerea si este adesea necesar sa fie arsa initial si ulterior unsa cu ulei pentru a crea un strat subtire de carbon care previne ruginirea si lipirea alimentelor. Aceasta procedura de pregatire initiala poate fi considerata o dezavantaj, deoarece necesita timp si atentie.

Daca va luati o tigaie wok din otel carbon e important sa se evite expunerea prelungita la umezeala si sa se usuce imediat dupa spalare pentru a preveni aparitia ruginei. Acest aspect poate fi perceput ca un inconvenient pentru cei care cauta o solutie de gatit cu intretinere minima.

Tigaie wok din aluminiu

Tigaia wok din aluminiu este o alternativa populara in lumea bucatariei si este apreciata pentru caracteristicile sale distincte, dar si pentru anumite aspecte pe care ar trebui sa le ia in considerare cei care o aleg. Aluminiul este un conductor eficient al caldurii deci si el asigura o distributie uniforma si rapida in timpul gatitului lucru care ofera tigaii capacitati excelente de a atinge temperaturi ridicate, fiind de asemenea ideala pentru preparatele stir-fry si alte tehnici de gatit la foc iute.

Unul dintre avantajele tigaii wok din aluminiu este greutatea redusa si faptul ca aluminiul are o rezistenta naturala la coroziune, ceea ce inseamna ca nu este sensibil la rugina in acelasi mod in care este otelul carbon. Totusi, este important sa luam in considerare ca aluminiul poate reactiona cu anumite ingrediente, si poate sa le ofere un gust metalic dar majoritatea tigailor wok din aluminiu (ex Tefal) vin cu un strat antiaderent pentru a preveni acest aspect, imbunatatind astfel experienta de gatit si usurand curatarea.

tigaie wok si flacara

Tigaie wok din ceramica

Tigaia wok din ceramica este o optiune moderna si apreciata iar ceramica este cunoscuta pentru proprietatile sale non-toxice, facand-o o alegere populara pentru cei care isi doresc o alternativa la tigaile cu straturi antiaderente traditionale. Avantajele tigaii wok din ceramica includ capacitatea de a gati cu cantitati reduse de ulei care automat inseamna un mod de viata mai sanatos. Totodata, ceramica are capacitatea de a mentine temperaturi constante si de a distribui uniform caldura pentru gatirea omogena a alimentelor.

O tigaie wok din ceramica e foarte populare pentru rezistenta la zgarieturi si durabilitatea ceramicelor de calitate. Tigaia wok din ceramica poate rezista uzurii si utilizarii regulate, pastrandu-si aspectul atragator si calitatile functionale. Totusi sunt si dezavantaje iar utilizatorii ar trebui sa fie constienti ca tigaile wok din ceramica pot fi mai fragile decat cele din alte materiale si pot necesita o manipulare atenta pentru a evita fisurile sau crapaturile.

Intrebari frecvente despre tigaia wok

Ce materiale sunt cele mai potrivite pentru o tigaie wok?

tigaie wok de calitate

Cele mai potrivite materiale pentru o tigaie wok includ otelul carbon, aluminiul si otelul inoxidabil. Otelul carbon este preferat pentru transmiterea eficienta a caldurii, oferind rezultate de gatit rapide si uniforme. Aluminiul este usor si se incalzeste rapid, fiind o optiune practica pentru uzul zilnic. Otelul inoxidabil ofera durabilitate si rezistenta la coroziune, fiind potrivit pentru cei care apreciaza longevitatea ustensilelor lor de bucatarie. Alegerea materialului depinde de preferintele personale si de modul in care intentionezi sa folosesti tigaia wok.

Cum sa intretin o tigaie wok?

Pentru a mentine o tigaie wok in stare optima, dupa fiecare utilizare, spal-o manual cu apa calda si detergent moale. Evita sa folosesti bureti abrazivi sau ustensile metalice care pot deteriora stratul antiaderent. Daca observi reziduuri persistente, poti lasa tigaia inmuiata in apa calda pentru a usura curatarea. Dupa spalare, usuca bine tigaia cu un prosop moale pentru a preveni formarea ruginei. Pentru tigaile din otel carbon, aplica periodic un strat subtire de ulei in interiorul tigaii si incalzeste-o pentru a mentine suprafata antiaderenta si a preveni coroziunea. Recomand sa eviti spalarea tigaii wok la masina de spalat vase, deoarece acest lucru poate afecta durabilitatea stratului antiaderent.

Tigaia wok poate fi folosita pe plite cu inductie?

tigaie wok tefal

Da, tigaia wok poate fi folosita pe plite cu inductie, cu conditia ca aceasta sa aiba un fund plat si sa fie fabricata dintr-un material magnetic, cum ar fi otelul inoxidabil. Plitele cu inductie functioneaza prin generarea unui camp magnetic, iar tigaile trebuie sa permita transferul eficient al caldurii prin acest proces. Verifica specificatiile produsului sau partea de baza a tigaii pentru a confirma compatibilitatea cu plitele cu inductie.

Cum sa aleg dimensiunea potrivita pentru o tigaie wok?

Daca pregatesti mese pentru o familie mica, un wok cu diametrul de aproximativ 30-35 cm (12-14 inch) este adesea suficient. Pentru gatitul pentru un numar mai mare de persoane sau pentru evenimente, poti opta pentru un wok mai mare. Recomand sa alegi o dimensiune care sa corespunda nevoilor tale obisnuite de gatit, asigurandu-te ca wok-ul iti ofera spatiu suficient pentru a pregati portiile dorite cu eficienta.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 5 / 5. Voturi: 16

Nu sunt voturi pana acum