Sari la conținut

Cea mai buna pompa submersibila

4.9
(33)

O pompa submersibila este o componenta importanta daca vorbim de irigatii sau alimentarea cu apa, iar cand alegem una trebuie sa fim foarte atenti deoarece este necesar sa luam o pompa de apa de calitate care sa reziste la apa cu nisip sau apa cat de cat murdara dar sa aiba si o presiune foarte buna.

Mai jos am selectat un top cu pompe submersibile de apa incat sa va ajut sa faceti cea mai buna alegere. Am inceput lista cu cateva pompe de apa curata, dar si cateva pompe de apa murdara spre final, in cazul in care aveti nevoie de acest tip. 🙂

pompa submersibila

Top cele mai bune pompe submersibile pentru apa

Pompa apa submersibila 1100W, 120m, 5000 l/h, 1 tol, 6 Bar, Model Nou, LUK 100QJD (4STM), Multietajata cu turbine

Pompa apa submersibila 1100W 120m LUK 100QJD (4STM) Multietajata cu turbine

Aceasta pompa submersibila are o putere de 1100W si capacitatea de a extrage apa de pana la 120 de metri adancime, cu un debit impresionant de 5000 de litri pe ora. Are capacitatea de a functiona si in regim hidrofo dar pentru a asigura functionarea optima, este recomandat sa adaugati un vas de expansiune, presostat, manometru si o supapa de sens sau un control de presiune la sistemul de instalare al pompei.

Pompa are un corp rezistent din inox si o constructie multietajata pe 8 nivele. Ofera o protectie suplimentara impotriva particulelor de nisip si este ideala pentru utilizarea in fantani forate cu un diametru minim de 100mm. Functioneaza la o tensiune de 220V si 50Hz, avand un diametru de 100mm si un racord de refulare de 1 inch.

Pompa apa submersibila Alpin Profi QGD3-120

Pompa apa submersibila Alpin Profi QGD3-120

Modelul QGD3-120 se remarca prin eficienta sa in consumul de energie electrica in functie de inaltimea la care ridica apa. Precum cea de mai sus si aceasta poate fi utilizata si in regim de hidrofor, prin adaugarea unui vas de expansiune, presostat, manometru si o supapa de sens sau un prescontrol in sistemul de instalare.

Are un curent nominal de 3.8A, diametru de refulare de 1 inch, capacitate de ridicare de pana la 120 de metri si lungime de cablu de 10 metri. Alpin Profi este o marca cu radacini romanesti si se remarca ca un furnizor de incredere pentru uneltele destinate casei, gradinii si microfermelor din Romania.

Pompa submersibila de apa, HEBER®

Pompa submersibila de apa HEBER

Aceasta pompa submersibila este un echipament robust si eficient, cu o putere de 1.1 KW, alimentata la o tensiune nominala de 220V. Are o inaltime de refulare de 80 de metri, aceasta poate manevra lichide cu o temperatura maxima de 35˚C.

Aceasta pompa este conceputa pentru a face fata unui diametru maxim al particulelor solide de 0.2 mm si are o capacitate de debit de pana la 3.2m3/h, poate opera la o adancime de aspiratie de pana la 30 de metri. Frecventa de functionare este de 50 Hz si un diametru de conexiune de 2.54 cm (1″).

Pompa submersibila Micul Fermier GF-0745-S001-G02

Pompa submersibila Micul Fermier GF-0745-S001-G02

Pompa submersibila de la Micul Fermier este facuta din componente de calitate, cum ar fi bobinajul din cupru si doua turbine din bronz, aceasta pompa asigura performante de incredere.

Punctul forte al acestei pompe consta in inaltimea maxima de refulare pe care o poate atinge, functionand doar atunci cand este complet scufundata in lichidul pe care il pompeaza. De asemenea, se evidentiaza prin consumul redus de energie si greutatea sa redusa, facilitand utilizarea si manipularea.

Bobinajul din cupru si panoul de control aduc un plus de fiabilitate si eficienta in functionarea acestei pompe. Recomandata pentru transportul apei din puturi, lacuri, bazine sau fantani, este o solutie versatila pentru alimentarea diverselor consumatori. Asadar, aceasta pompa Micul Fermier se dovedeste a fi un partener de incredere in gestionarea eficienta a apei curate.

Pompa submersibila apa murdara cu plutitor si cutit tocator 1300W, WOLFSON® TP-3300T

Pompa submersibila apa murdara cu plutitor si cutit tocator WOLFSON® TP-3300T

Pompa submersibila WOLFSON® TP-3300T vine echipata cu un cutit tocator exterior si se evidentiaza prin capacitatea sa de a gestiona particule de pana la 35mm in diametru. Fiind construita din materiale de inalta calitate, aceasta pompa dispune de un motor electric puternic, amplasat intr-o carcasa solida din fonta, asigurand o performanta fiabila.

Pachetul include o mufa de aluminiu STORZ 2” cu filet exterior pentru conectarea rapida a furtunurilor de tip „Pompier”. De asemenea, vine cu un furtun de 2″ lung de 20m, avand presiune maxima de 8 bari si mufe metalice pentru o conectare facila. Inaltime maxima de ridicare este de 20m.

Pompa submersibila apa murdara Ruris Aqua 9

Pompa submersibila apa murdara Ruris Aqua 9

Pompa submersibila RURIS Aqua 9, cu o putere de 750W este ideala pentru evacuarea apei murdare din diverse locatii si pentru pomparea apei menajere. Aceasta este echipata cu un flotor de siguranta, asigura functionarea automata, pornind si oprindu-se in functie de nivelul apei.

Poate sa gestioneze cu usurinta apele menajere care contin particule de pana la 3,5 mm in diametru. Se recomanda pentru drenarea baltilor din gradini, subsolurilor, beciurilor, rezervoarelor si containerelor inundate. Apa pompata poate alimenta cu succes mici locuinte, case sau cabane, fiind utila si in gospodariile mici pentru irigare sau sisteme de udare prin picurare.

Pompa submersibila de apa curata Makita PF0403

Pompa submersibila de apa curata Makita PF0403

Pompa submersibila de apa curata PF0403 de la Makita este buna extragerea apei din butoaie de apa de ploaie sau piscine, in adancimi de pana la 5 metri. Aceasta se dovedeste de mare ajutor in situatii precum golirea butoaielor, drenarea beciurilor inundate sau a piscinelor cu suprafete generoase, precum si in golirea rezervoarelor si a iazurilor.

Aceasta nu este pentru apa menajera sau pentru alimentarea cu apa pentru irigatii, cele de mai sus sunt pentru asa ceva. Aceasta pompa se foloseste doar in situatiile de mai sus.

Oferte si promotii la pompele de apa submersibile

Pentru cei care vor sa vada o gama mai larga de pompe submersibile las mai jos cateva link-uri la categoriile cu oferte din magazinele mele favorite. Unul din magazine este eMAG unde sunt destule pompe la pret bun iar al doilea MatHaus care are produse de calitate. Recomand sa le vizitati si sa va alegeti pompa in cazul in care nu va satisfac modelele de mai sus. 😀

Cum alegi cea mai buna pompa submersibila pentru apa

Sunt multe pompe de apa pe piata, stiu, si daca ai ajuns pana aici cu siguranta nu stii inca ce sa alegi, de aceea iti fac o lista cu cativa pasi de urmat cand vrei sa-ti cumperi o pompa de apa submersibila.

  1. Scopul principal al pompei: Alege pentru ce o folosesti, deoarece e cel mai important lucru inainte s-o cumperi. Care este scopul principal: evacuarea apei murdare, alimentarea cu apa curata sau alte aplicatii specifice?
  2. Puterea pompei: O pompa cu puterea adecvata pentru a asigura eficienta optima in functie de adancimea si volumul apei pe care urmeaza sa o gestioneze. Daca apa e la cativa metri seriosi adancime e bine sa iei una cu putere mare.
  3. Adancimea: Exista pompe submersibile proiectate pentru a opera la adancimi variate, asa ca asigura-te ca alegi una care se potriveste nevoilor tale specifice. Inaltimea de refulare reprezinta distanta verticala maxima pe care pompa o poate ridica apa iar acest parametru este esential pentru aplicatii precum irigatii sau alimentarea cu apa la inaltimi mari.
  4. Diametrul maxim al particulelor: Acest detaliu este destul de important in cazul apelor cu impuritati, unde o pompa incapabila sa gestioneze particulele potrivite ar putea suferi daune.
  5. Material carcasa: Materialul din care este construit corpul pompei este la fel de important; o carcasa durabila asigura o durata de viata mai lunga si o rezistenta sporita in fata factorilor de mediu.
  6. Diametru refulare: Pompele pot avea diametru de 1 tol, 2 toli sau chiar 3 toli daca sunt pompe puternice, acesta poate fi adaptat dar un diametru mare asigura si o presiune mai buna. Cele mai folosite sunt pompele submersibile cu 1 tol.

Putem sa mai spunem de pret si brand, insa am descoperit pompe bune care nici eu nu le stiam, nu sunt branduri cunoscute, cel putin pentru noi consumatorii, de aceea aici cred ca trebuie sa ne ghidam dupa recenzii si specificatii. Eu am ales ce e mai bun si mai jos va spun si ce pompa am eu din lista.

Cea mai buna pompa submersibila pentru apa curata

Pompele pentru apa curata pot manipula apele limpezi fara particule solide mari, asigurand un flux constant si fiabil. Aceste pompe pot fi scufundate in apa, fapt ce le permite sa extraga apa chiar si de la mari adancimi. Ele sunt concepute pentru a consuma cantitati reduse de energie, contribuind astfel la economisirea resurselor si la reducerea costurilor aferente utilizarii apei pentru irigatii sau alimentarea gospodariilor.

Sunt proiectate sa asigure un flux constant, potrivit nevoilor specifice de irigare sau alimentare cu apa a unei case. Capacitatea lor de a mentine un debit constant este esentiala pentru a asigura o distributie uniforma a apei pe terenurile agricole sau in gospodarii. Materialele durabile din care sunt construite, precum inoxul sau aliajele rezistente la coroziune, asigura o functionare fara probleme pe termen lung. Fiind scufundate in apa, aceste pompe sunt supuse unor conditii de mediu severe, iar capacitatea lor de a face fata acestor provocari este esentiala pentru a garanta o performanta constanta.

pompa submersibila apa murdara

Cea mai buna pompa submersibila pentru apa murdara

Pompele submersibile pentru apa murdara sunt special concepute pentru a face fata lichidelor contaminate cu particule solide mai mari, precum namolul, resturile vegetale sau alte impuritati. Utilizarea acestui tip de pompa se concentreaza in principal in zonele in care exista nevoia de a evacua apa reziduala din subsoluri inundate, fose septice sau alte rezervoare care contin apa contaminata. Pompele pentru apa murdara sunt esentiale in situatii de urgenta, precum in cazul inundatiilor, pentru drenarea rapida a apei murdare din diverse medii.

Pompele de apa murdara au capacitatea de a manusi particule solide mari, ceea ce le face ideale pentru situatii in care apa poate contine impuritati semnificative. Turbinele robuste si componentele specializate din care sunt construite asigura o functionare fiabila chiar si in cele mai dificile conditii. Pentru a spori eficienta si siguranta in functionare, aceste pompe sunt echipate cu sisteme de oprire automata, care intra in actiune atunci cand nivelul apei scade sub un anumit prag. Acest lucru contribuie la prelungirea duratei de viata a motorului si la economisirea energiei.

Cea mai buna pompa submersibila pentru fantana

O pompa pentru fantana asigura apa menajera intr-o gospodarie si este conceputa pentru a extrage apa din fantani si a o distribui eficient in interiorul casei, asigurand necesarul de apa curata pentru diferite activitati cotidiene. Pompa submersibila aduce apa direct din fantana catre sistemul de alimentare al casei. Acest lucru inseamna ca apa furnizata este proaspata si curata, fara a mai fi necesara interventia unor alte surse de apa. Acest aspect se dovedeste a fi esential pentru gospodariile aflate in zone in care retelele de alimentare cu apa pot sa nu fie disponibile sau pot avea un flux neregulat.

Aceste pompe submersibile pentru fantana sunt echipate cu tehnologii de siguranta si functii de control care permit o functionare fiabila si protejeaza motorul impotriva suprasolicitarilor. Acest lucru contribuie la prelungirea duratei de viata a pompei si la asigurarea unui sistem de alimentare cu apa eficient si sigur. Puteti sa faceti aceste pompe si cu sistem hidrofor si sa adaugati un presostat pentru o functionare mai sigura si o durabilitate in timp.,

pompe submersibile

Cea mai ieftina si de buget pompa submersibila

Pompele submersibile ieftine pot sa nu fie la fel de potente ca cele mai costisitoare si, ca atare, nu sunt potrivite pentru adancimi mari sau pentru aplicatii care necesita o presiune ridicata. Aceste pompe pot sa nu fie construite din materiale de cea mai inalta calitate, ceea ce poate duce la o durabilitate mai redusa in comparatie cu modelele mai scumpe. Pot sa nu fie proiectate sa faca fata unor sarcini de lucru extrem de solicitante sau sa functioneze in regimuri de utilizare intensiva.

O pompa submersibila ieftina poate sa fie o solutie decenta in anumite situatii, daca nevoile de pompare nu implica adancimi mari sau aplicatii care necesita o presiune foarte ridicata, aceste modele pot sa ofere suficienta putere pentru a face fata cerintelor. Este recomandat sa se ia in considerare faptul ca, in cazul unor proiecte mai complexe sau a unor utilizari intensive, poate fi mai intelept sa se investeasca intr-o pompa submersibila de calitate superioara, care sa ofere performante mai fiabile si o durabilitate crescuta.

Cea mai buna pompa de apa pentru irigatii

Pompele submersibile pentru irigatii au capacitate de a gestiona cantitati mari de apa intr-un mod eficient. Acestea sunt proiectate sa ofere un debit constant, foarte important pentru a asigura o distributie uniforma a apei catre culturi, pentru a evita supra-irigarea sau sub-irigarea, care pot avea un impact negativ asupra sanatatii plantelor.

Pompele pentru irigatii sunt facute sa faca fata unor conditii de utilizare riguroase. Ele trebuie sa poata functiona in medii exterioare, expuse la factori precum temperaturile ridicate sau fluctuatiile de presiune. Fiabilitatea si durabilitatea acestor echipamente sunt important pentru asigurarea unui sistem de irigare eficient pe termen lung iar cand sunt achizitionate trebuiesc luate doar pompe calitative pentru a evita problemele pe timpul irigatiilor.

Parerea mea despre pompele submersibile si ce va recomand

Personal am o pompa submersibila pe un teren de la tara, si am stat ceva pana s-o cumpar. Pompa este LUK 100QJD si am luat-o pentru cele 8 turbine si faptul ca e foarte recomandata. Pana acum eu sunt multumit de ea si trebuie sa spun ca presiunea este super buna de la o adancime de vreo 30 metri. Pompa cu turbine e superioara celor tip surub si tine si mai mult in timp.

O optiune ieftina as recomanda pompa Micul Fermier GF-0745 care e destul de decenta, iar daca doriti pentru apa murdara oricare din pompele de mai sus sunt bune.

Cu riscul de a ma repeta doresc sa re-mentionez ca daca doriti s-o folositi pentru alimentarea casei trebuie sa luati un presostat sau s-o faceti in sistem hidrofor.

Intrebari frecvente despre pompele submersibile

Cum functioneaza o pompa submersibila?

pompa submersibila micul fermier

O pompa submersibila functioneaza prin imersarea ei in apa, astfel incat sa poata trage apa de la adancimi mai mari. Aceasta este alcatuita dintr-un motor electric etans care este plasat intr-un corp rezistent la apa. Motorul actioneaza o elice sau o roata cu palete, care genereaza o presiune negativa, supt apa in pompa si apoi o expulzeaza prin conducta de refulare. De obicei, exista si un sistem de protectie impotriva suprasarcinilor pentru a preveni deteriorarea motorului. Atunci cand pompa este pornita, apa este aspirata in interiorul ei si este apoi ejectata printr-un furtun sau conducta catre destinatia dorita, cum ar fi o casa sau un sistem de irigare. Acest proces asigura furnizarea constanta a apei acolo unde este necesara, indiferent de adancimea sursei de apa.

Care sunt avantajele utilizarii unei pompe submersibile?

Acestea sunt ideale pentru extragerea apei din adancimi mari, oferind o solutie eficienta pentru alimentarea cu apa a gospodariilor, agriculturii sau industriilor. Fiind amplasate sub apa, aceste pompe reduc zgomotul si nu ocupa spatiu la suprafata. Ele sunt mai putin susceptibile la suprasarcina sau la deteriorarea din cauza factorilor externi, asigurand o durata de viata mai lunga in comparatie cu pompele de suprafata.

Care este durata de viata medie a unei pompe submersibile?

pompa submersibila heber

Durata de viata medie a unei pompe submersibile variaza in functie de mai multi factori, inclusiv de calitatea constructiei, frecventa utilizarii si conditiile de operare. In general, o pompa submersibila bine intretinuta, de calitate si utilizata in mod corespunzator poate sa ofere o durata de viata utila de aproximativ 8 pana la 15 ani. Cu toate acestea, este important sa se efectueze intretinerea regulata a pompei, sa se respecte instructiunile producatorului si sa se evite suprasolicitarea sau utilizarea in conditii extreme. Factorii externi precum calitatea apei, gradul de contaminare si frecventa schimbarii mediului in care este folosita pot influenta si ei durata de viata a pompei submersibile.

Cum pot sa intretin o pompa submersibila?

Curatati periodic sita sau filtrul pentru a preveni acumularea de impuritati care pot afecta performanta pompei. Verificati cablul de alimentare si mufele pentru orice deteriorare si inlocuiti-le daca este necesar. Lubrifiati corespunzator toate elementele mobile si etansarile pentru a asigura functionarea fara probleme. Monitorizati nivelul uleiului in cazul pompelor care necesita lubrifiere si completati-l atunci cand este necesar. Nu uitati sa verificati sistemul de protectie impotriva suprasarcinilor si sa faceti teste periodice pentru a va asigura ca functioneaza corespunzator. Respectarea acestor pasi simpli va contribui la prelungirea duratei de viata a pompei si la mentinerea performantelor optime.

Cum se diferentiaza o pompa de apa murdara de una de apa curata?

pompa submersibila ruris

O pompa de apa murdara se diferentiaza de una de apa curata prin capacitatea sa de a gestiona lichide contaminate cu particule solide mai mari. Aceste particule pot include nisip, pietre mici, resturi vegetale sau alte impuritati. Pompa de apa murdara este proiectata cu componente si caracteristici care permit functionarea eficienta in astfel de conditii. De obicei, are un sistem de filtrare mai robust si o constructie mai rezistenta pentru a face fata acestor particule. Pe de alta parte, o pompa de apa curata este destinata exclusiv pentru lichide fara impuritati solide vizibile. Aceasta poate fi utilizata pentru alimentarea cu apa potabila, umplerea piscinelor sau alte aplicatii in care calitatea apei este esentiala. Este important sa se utilizeze fiecare tip de pompa in functie de natura apei care urmeaza sa fie manevrata, pentru a asigura functionarea corespunzatoare si pentru a prelungi durata de viata a echipamentului.

Pot sa folosesc pompa de apa curata pentru a scoate apa murdara?

Daca incerci sa utilizezi o astfel de pompa pentru a scoate apa murdara, exista riscul ca particulele solide sa obstructioneze mecanismele interne ale pompei, ceea ce poate duce la deteriorarea ei si la scurtarea duratei de viata a echipamentului. Este intotdeauna mai sigur si mai eficient sa folosesti o pompa submersibila specializata pentru apa murdara in situatii de acest fel. Acestea sunt concepute sa faca fata impuritatilor si particulelor solide din apa murdara, asigurand o functionare fiabila si durabila in aceste conditii.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 4.9 / 5. Voturi: 33

Nu sunt voturi pana acum