Sari la conținut

Cea mai buna centrala termica electrica

5
(13)

Am discutat in trecut despre cele pe gaz sau lemne, iar acum am facut o cercetare ampla despre cele electrice si am zis sa vad care este cea mai buna centrala termica electrica, sau centrale pe curent cum ne place la majoritatea sa le spunem. Am selectat pentru voi cateva centrale electrice incat sa formam un top cu cele mai bune centrale electrice iar la finalul articolului sa aveti o optiune aleasa pentru locuinta dvs.

Daca sunteti in cautarea „pachetului complet”, atunci poate doriti sa treceti si prin articolul despre calorifere bune.

centrala termica electrica

Top cele mai bune centrale electrice

Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW

Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW

Centrala Bosch Tronic Heat 3500 ofera o gama variata de puteri, cu 7 modele disponibile intre 4 si 24 kW pe care le puteti alege din pagina produsului. Modelul de 24 kW reprezinta o alegere avansata pentru incalzirea eficienta a locuintei tale, aceasta vine tehnologie de ultima generatie si ofera un control precis al puterii, avand 3 trepte pentru intervalul de 4 – 12 kW si 6 trepte pentru intervalul de 15 – 24 kW. Rezistenta electrica din otel inoxidabil functioneaza in mod automat, asigurand o eficienta maxima.

Controlul intuitiv se realizeaza direct de pe panoul de comanda al centralei, iar dimensiunile compacte si designul modern o fac potrivita pentru orice spatiu. Setul optional pentru conectare externa include o vana cu 3 cai, permitand prepararea apei calde menajere.

Mentenanta acestei centrale este simpla si eficienta, avand toate componentele accesibile in partea frontala. Un beneficiu aditional este faptul ca nu necesita cos de fum, facand instalarea mai simpla si mai flexibila.

Centrala termica electrica Conter Heating, 9 kW

Centrala termica electrica Conter Heating, 9 kW

Centrala Electrica Conter Heating este o solutie moderna pentru incalzirea locuintelor, aducand confort si eficienta la un pret relativ mic. Are dimensiuni compacte si o constructie robusta, acest produs se remarca prin fiabilitatea sa, oferind un impresionant randament de 98%.

Are o putere de 9 kW si poate fi conectata la o tensiune nominala de 230/400 V, putand fi utilizata pe 3 nivele de putere diferite, fiind ideala pentru incaperi cu o suprafata de pana la 90 mp.

Produsul este livrat impreuna cu elementele de masura, protectie si control necesare pentru o utilizare in deplina siguranta, iar cazanul este echipat cu un sistem de control. De asemenea, vasul de expansiune extern este inclus in pachet.

Centrala termica murala electrica Ferroli TOR 12, 12 kW

Centrala termica murala electrica Ferroli TOR 12, 12 kW

Centrala termica murala electrica Ferroli TOR 12 vine de asemenea cu o gama variata de puteri (intre 6 si 24 kW) si ofera solutii tehnice adaptate unei game largi de aplicatii, fie in mediul domestic, fie in cel industrial. Modelul ales de mine are o putere de 12 kW si afisaj digital, reprezinta o optiune eficienta pentru producerea agentului termic de incalzire.

Datorita constructiei deosebite a elementelor de incalzire si gestionarii avansate a procesului de producere a apei calde, coordonat de un microprocesor, centralele electrice Ferroli TOR se remarca prin eficienta lor exceptionala, atingand un randament de pana la 99,5%.

Are un afisaj digital de dimensiuni generoase iar accesarea meniului de utilizare si selectarea parametrilor de functionare se realizeaza in mod rapid si intuitiv.

Centrala termica Vaillant VUW 236/7-2 eco tec Pure 23 kw

Centrala termica Vaillant VUW 236/7-2 eco tec Pure 23 kw

Centrala termica Vaillant VUW 236/7-2 ecoTEC Pure de 23 kW sau 28kW este perfecta pentru incalzire eficienta si preparare apa calda menajera. Aceasta marca are peste140 de ani de experienta si ofera calitate superioara, tehnologie de varf si fiabilitate, totul intr-un singur dispozitiv cu tehnica condensarii. Este disponibila la un pret corect, reprezentand solutia simpla de care aveati nevoie.

Principalele avantaje ale centralei ecoTEC Pure includ 100% performanta garantata, cu rezultate dovedite in timp pentru consumuri minime de energie si economii suplimentare prin intermediul unei pompe de inalta eficienta.

Centrala ecoTEC Pure va ofera tot ce aveati nevoie pentru incalzire si apa calda menajera, fiind disponibila in varianta combi, care asigura atat incalzirea, cat si apa calda instant.

Centrala termica electrica Ray 18kW KE/14 EU PROTHERM

Centrala termica electrica Ray 18kW KE/14 EU PROTHERM

Gama Protherm Ray, cu putere nominala intre 6 si 28 kW (care se alege de asemenea din pagina produsului) se remarca prin fiabilitatea sa deja dovedita pe piata centralelor electrice. Aceste modele aduc functii noi, cum ar fi un aerisitor automat si posibilitatea de conectare in cascada pana la 7 aparate, ce pot fi combinate si cu alte surse de caldura.

Comunicarea intre aceste aparate si conectarea accesoriilor se realizeaza acum prin intermediul noului sistem eBUS, inclusiv legarea boilerelor pentru apa calda menajera.

Intr-o incapere de aproximativ 100 de metri patrati, cu o nevoie termica de aproximativ 12 kW in conditii de iarna, consumul estimat de energie electrica ar fi de 1630 kW pe luna. Conceptul de design al centralelor termice electrice Ray a fost gandit de inginerii din cadrul Vaillant Group ca un sistem independent care necesita practic zero intretinere. La livrare, acestea sunt echipate cu toate elementele de masura, protectie si control necesare pentru o functionare sigura si eficienta.

Pe langa aceste caracteristici, centralele termice electrice din seria Ray ofera o gama variata de optiuni, inclusiv conectarea la retea electrica monofazica sau legarea cu boilere indirecte pentru prepararea apei calde menajere.

Centrala termica electrica, cu pompa de circulatie integrata, Thermo Group, 15 kW

Centrala termica electrica, cu pompa de circulatie integrata, Thermo Group, 15 kW

Aceasta centrala electrica are 3 niveluri de putere si se adapteaza nevoilor dvs. si asigura o performanta optima. Este proiectat pentru a functiona la o presiune minima de 0,4 bar in sistemul de incalzire, oferind siguranta si eficienta.

Se incadreaza intr-o clasa economica, avand dimensiuni compacte si un design modern. Cazanul este echipat cu un terminal suplimentar, facilitand gestionarea sistemului de incalzire. De asemenea, poate functiona in paralel cu alte surse de caldura si poate fi conectat la panouri solare, aducand un plus de eficienta.

Este important sa mentionam ca acest produs bulgaresc utilizeaza doar piese europene de cea mai inalta calitate, garantand fiabilitate si durabilitate.

Centrala electrica TITAN Micro 6 kW, 220 V

Aceasta centrala electrica TITAN Micro este potrivita pentru incalzirea spatiilor intre 15 si 60 de metri patrati, cum ar fi o garsoniera sau un apartament mic . Poate fi configurata intr-o gama de puteri de la 1,5 kW pana la 6 kW, fiind compatibila cu retele electrice de 220 V sau 380 V si cu o frecventa de 50 Hz.

Blocul de incalzire este compus din trei elemente de incalzire din otel inoxidabil. Centrala este echipata cu o iesire suplimentara pentru conectarea unui senzor extern de temperatura sau a unui programator zilnic cu afisaj digital, si vine cu doua tevi de conectare de ¾ inch.

Centrala Electrica TITAN Micro se poate integra atat in sistemele de incalzire noi, cat si in cele existente de tip inchis. Poate functiona in paralel cu alte dispozitive de incalzire, alaturi de alte tipuri de centrale de incalzire pe gaz sau pe combustibil solid.

Centrala Electrica TITAN OPTIMA Wi-Fi 12 kW, 380 V

Centrala Electrica TITAN OPTIMA Wi-Fi 12 kW, 380 V

Centrala electrica TITAN OPTIMA este solutia ideala pentru cei ce apreciaza designul modern si eficient al centralelor, fara a face compromisuri in privinta calitatii tehnologiei. Acestea sunt proiectate pentru incalzirea spatiilor rezidentiale si administrative intre 30 m2 si 150 m2, si le gasim cu puteri intre 3 kW si 15 kW, in functie de necesitati, cu alimentare la 220 V sau 380 V.

Centrala are un display digital prietenos afiseaza temperatura actuala a agentului termic, facilitand setarea precisa a limitelor de temperatura in sistemul de incalzire. Dotata cu functii esentiale precum intrerupatoare, supapa de siguranta si de eliberare a aerului, centrala asigura un confort termic optim si siguranta in functionare.

Centrala Electrica de Podea TITAN 105 kW, 380 V

Centrala Electrica de Podea TITAN 105 kW, 380 V

Centrala electrica de podea TITAN reprezinta solutia pentru incalzirea spatiilor industriale, administrative sau rezidentiale cu suprafete cuprinse intre 30 m2 si 1.200 m2. Alegerea puterii este flexibila, variind de la 3 kW pana la 120 kW, cu posibilitatea alimentarii la 220 V sau 380 V.

Aceste centrale, disponibile in varianta alba, dispun de elementele de incalzire pozitionate vertical in camera de caldura, insotite de conducte de derivare cu filet exterior. Pot fi integrate atat in sisteme de incalzire noi, cat si in sistemele existente de tip inchis, functionand eficient alaturi de alte dispozitive termice.

Temperatura din centrala poate fi setata intre 15°C si 90°C, mentinandu-se constanta prin intermediul automatizarii. Acest lucru nu doar optimizeaza consumul de energie electrica in functie de necesitati, ci elimina si necesitatea monitorizarii continue a functionarii centralei.

Elementele de incalzire sunt confectionate din otel inoxidabil de cea mai inalta calitate, asigurand durabilitate si eficienta pe termen lung.

Oferte si promotii centrale electrice

Singurele magazine care au preturi bune la centrale electrice pe online sunt eMAG si Fornello, mai jos v-am lasat link la categoria fiecarui magazin cu oferte la centrale termice electrice. Multa lume merg pe centralele pe gaz sau cele pe lemne de aceea optiunile pe electrice sunt mai reduse, datorita consumului mai ridicat.

Cum alegi cea mai buna centrala termica electrica

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este dimensiunea spatiului pe care intentionati sa il incalziti. Pentru incaperi mai mici, o centrala cu o putere mai mica, in jurul a 3-6 kW, ar fi suficienta. In schimb, pentru spatii mai mari sau cladiri mai mari, ar trebui sa optati pentru o centrala cu o putere mai mare, in jurul a 12-24 kW iar daca vorbim de spatii industrale alegeti direct centrala TITAN 105 kW, aceasta poate sa fie o centrala electrica monofazata sau trifazata, depinde de putere in mare parte.

Daca vorbim si de tehnologia de functionare, astazi majoritatea centralelor moderne folosesc elemente de incalzire din otel inoxidabil sau rezistente electrice, asigurand o eficienta termica ridicata. Exista variante care utilizeaza tehnologia de condensare, oferind economii suplimentare la consumul de energie electrica.

Consultarea recenziilor si a evaluarilor produselor similare poate oferi indicii importante cand trebuie sa alegem o centrala, deci optati pentru un produs provenit de la un producator cu reputatie solida, care ofera si servicii de asistenta tehnica calificate si uitat-va pe eMAG la recenzii.

Alegeti o centrala electrica care sa ofere optiuni de control si reglare a temperaturii. Un termostat precis si functional va va ajuta sa mentineti temperatura dorita in mod eficient si sa economisiti energie electrica. Verificati disponibilitatea accesoriilor si a componentelor suplimentare deoarece unele centrale vin echipate cu elemente precum pompe de circulatie, supape de siguranta, termostate sau chiar sisteme de control inteligent. O centrala care necesita putina intretinere si poate fi instalata fara prea multe complicatii poate fi o alegere rentabila pe termen lung.

Cea mai buna centrala electrica ieftina

Daca vreti sa cumparati centrala electrica mai accesibila ca pret, este important sa fiti constient de faptul ca aceste modele pot avea un consum mai mare de curent electric ceea ce inseamna automat facturi mai mari la energie, deci este esential sa va planificati bugetul corespunzator.

Optati pentru o centrala electrica cu o putere adecvata spatiului pe care doriti sa-l incalziti, astfel incat sa nu platiti pentru o putere in exces care nu este necesara. In general, centralele mai accesibile tind sa aiba o gama de putere mai mica, intre 3 si 6 kW.

Centralele mai ieftine folosesc elemente de incalzire conventionale, care pot consuma mai mult curent in comparatie cu modelele mai avansate cu tehnologie de condensare. Verificati recenziile si evaluarile altor utilizatori pentru a obtine o idee mai clara despre consumul de energie electrica al centralei respective. Acest lucru va poate ajuta sa luati o decizie informata in functie de necesitatile si bugetul dumneavoastra, dar in general recomand sa luati o centrala care sa aiba si eficienta energetica buna, daca nu se poate o centrala centrala electrica clasa a++ macar una a+ sau a.

centrala de apartament

Cea mai buna centrala electrica de apartament

O centrala electrica pentru apartament este perfecta pentru incalzirea si producerea apei calde menajere in spatii rezidentiale mai mici, cum ar fi apartamentele. Centralele de acest gen sunt compacte si pot fi montate in spatii limitate, fiind ideale pentru locuinte unde nu exista acces la alte surse de energie, precum gazul sau nu se doreste o centrala pe gaz. Centrale mici pe care le-am prezentat pot fi TITAN Micro 6 kW sau Conter Heating, 9 kW.

Variantele pentru apartamente au o gama de putere mai mica, intre 3 si 12 kW, pentru a se potrivi cu nevoile specifice ale acestor spatii mai restranse. Modelele moderne pot avea tehnologii de condensare sau reglare a puterii pentru a minimiza consumul de energie electrica, ceea ce poate duce la economii semnificative pe termen lung.

Este foarte important sa alegeti o centrala cu functii de siguranta bine dezvoltate, cum ar fi protectie impotriva supraincalzirii, supapa de siguranta si sistem de oprire de urgenta in caz de defectiune si iar unu lucru foarte important pe care vi-l recomand este inainte de a achizitiona o centrala electrica pentru apartament, verificati cerintele electrice ale locuintei dumneavoastra fiindca unele apartamente pot avea o alimentare electrica limitata, iar alegerea unei centrale care se potriveste cu aceste conditii este extrem extrem de importanta.

Top centrale termice electrice de 6kW 9kW 12kW sau 18kW si 24kW

Centralele termice electrice variaza in functie de putere si sunt proiectate sa acopere diferite suprafete. Iata o prezentare a topului centralelor termice in functie de putere:

 1. Centrale de 6 kW:
  • Suprafata acoperita: Aproximativ 40 – 60 metri patrati. Aceste centrale sunt potrivite pentru apartamente sau locuinte mici cu un numar redus de incaperi.
 2. Centrale de 9 kW:
  • Suprafata acoperita: Aproximativ 60 – 90 metri patrati. Aceste centrale sunt potrivite pentru apartamente mai spatioase sau pentru case cu mai multe camere.
 3. Centrale de 12 kW:
  • Suprafata acoperita: Aproximativ 90 – 120 metri patrati. Aceste centrale sunt potrivite pentru case cu mai multe incaperi sau apartamente mai mari.
 4. Centrale de 18 kW:
  • Suprafata acoperita: Aproximativ 120 – 180 metri patrati. Aceste centrale sunt ideale pentru case mai mari sau pentru spatii cu un grad mai mare de izolare termica.
 5. Centrale de 24 kW:
  • Suprafata acoperita: Aproximativ 180 – 240 metri patrati. Aceste centrale sunt potrivite pentru case cu un grad mare de izolare termica sau pentru cladiri cu mai multe etaje

Fiecare centrala termica este proiectata pentru a oferi performante optime in functie de suprafata locuintei dar este important sa consultati un specialist in incalzire pentru a va asigura ca alegeti centrala potrivita, luand in considerare si alti factori precum nivelul de izolare, numarul de ferestre si usi, precum si clima zonei.

centrala electrica termostat

Parerea mea despre centralele termice electrice si ce recomand

Am cercetat o varietate de centrale termice electrice si am decis sa le compar pe baza performantei, eficientei si fiabilitatii. Am constatat ca centralele termice electrice reprezinta o optiune viabila pentru incalzirea locuintelor. Acestea sunt o alegere excelenta pentru cei care cauta o solutie mai ecologica si mai convenabila decat variantele traditionale cu combustibili fosili.

Am observat ca modelele de ultima generatie, precum cele cu tehnologie de condensare si reglaj avansat, pot obtine randamente remarcabile. Aceste centrale reusesc sa valorifice in mod optim energia electrica convertind-o in caldura, fara a produce emisii nocive.

Iar ce e mai important pentru toti: consumul de curent. Aici, am identificat unele diferente semnificative intre modele. Recomand cu caldura sa alegeti o centrala termica electrica cu functii de modulare a puterii si termostat avansat, astfel incat sa puteti ajusta consumul in functie de necesitati. Majoritatea modelelor ofera o durabilitate solida si necesita intretinere redusa.

Intrebari frecvente despre centralele termice electrice

Care sunt avantajele utilizarii unei centrale termice electrice in comparatie cu alte tipuri de centrale?

Acestea sunt mai ecologice, producand zero emisii directe in mediul inconjurator, ceea ce le face o optiune mai curata si mai sustenabila. De asemenea, instalarea si intretinerea acestora sunt mai usoare si mai accesibile din punct de vedere financiar in comparatie cu centralele pe baza de combustibili fosili. Centrala termica electrica ofera o optiune viabila pentru locuintele care nu au acces la alte surse de combustibil, cum ar fi gazul natural sau combustibilii lichizi. De asemenea, acestea pot fi utilizate in mod eficient impreuna cu surse de energie regenerabila, precum panourile solare, contribuind astfel la reducerea dependentei de sursele traditionale de energie.

Cat curent consuma o centrala electrica?

O centrala termica electrica consuma curent in functie de puterea sa nominala. O centrala de 6 kW va consuma in jur de 26 de amperi la tensiunea de 230V. Pe de alta parte, o centrala de 12 kW poate necesita aproximativ 52 de amperi la aceeasi tensiune.
O optiune mai economica tot pe curent este pompa de caldura, dar este si mai scumpa la inceput.

Cate calorifere duce o centrala electrica de 9kw, spre exemplu?

O centrala electrica de 9 kW poate alimenta in mod eficient un sistem de incalzire care sa deserveasca, in general, un spatiu de aproximativ 90-100 metri patrati, in functie de factorii precum izolatia cladirii si climatizarea locala. Numarul exact de calorifere pe care il poate alimenta depinde de caracteristicile specifice ale acestora, cum ar fi dimensiunea, eficienta si necesitatile lor de incalzire.

Care este diferenta intre centrala electrica cu inductie si cea traditionala?

Centrala electrica cu inductie utilizeaza un principiu de functionare mai avansat decat centrala electrica traditionala. Intr-o centrala electrica cu inductie, energia electrica este transformata in caldura prin intermediul unui camp magnetic generat de o bobina. Acest proces este extrem de eficient, deoarece nu exista pierderi prin intermediul unui element de incalzire, cum se intampla in cazul centralelor traditionale. Centrala cu inductie ofera un control mai precis al temperaturii si are o rata de raspuns mai rapida iar centralele traditionale folosesc rezistente electrice care se incalzesc direct, ceea ce poate duce la pierderi de caldura si poate fi mai putin eficient in utilizarea energiei electrice.

Ca si costuri de intretinere, cum se situeaza o centrala electrica?

Centrala electrica este recunoscuta pentru costurile de intretinere mai reduse in comparatie cu alte tipuri de centrale. Aceasta nu necesita revizii periodice complexe si nici servicii de curatare a arzatorului sau a filtrelor, asa cum se intampla in cazul centralelor pe gaz sau pe combustibil solid. Centrala termica electrica nu implica cheltuieli legate de intretinerea unui cos de fum sau a altor componente specifice altor tipuri de centrale. Aceasta caracteristica face centrala electrica o optiune atractiva in ceea ce priveste costurile de intretinere pe termen lung.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 5 / 5. Voturi: 13

Nu sunt voturi pana acum